מתכננים הצבת שלטים במשרד? כדי שהשילוט יהיה מוצלח וישיג את מטרתו, מומלץ לתכנן היטב את השלטים. לשם כך, ישנם כמה שלבים. מהם שלבי התכנון של השלטים?

  1. תכנון מטרת השלטים.
  2. תכנון מיקום השלטים.
  3. תכנון הקו העיצובי של השלטים.
  4. תכנון החומר ממנו יהיו עשויים השלטים.
  5. תכנון המלל שעל השלטים.

תכנון מטרת השלטים.

מה המטרה של השלטים למשרד? ישנם כמה סוגי מטרות עבור שלטים של המשרד. 

    1. שלט חוץ– המראה לעוברים ושבים ברחוב, על מיקום החנות. יהיו שלטי הכוונה אל המשרד, ושלטים תלויים ליד המיקום של המשרד. 
    2. שילוט פנים המכיל מידע כתוב חיוני, או מפות.
    3. שלטים המכוונים אל חלקים שונים בתוך המשרד. 
    4. שלטים המראים על נגישות, ומיועדים לבעלי צרכים מיוחדים.

 

  • שלטים עבור הדלתות לחדרים- יש 2 סוגי שלטים לדלתות החדרים. על סוג אחד, יהיה רשום את מספר החדר. על הסוג השני, יהיה רשום שם, ותיאור קצרצר של עיסוק. 

 

היכן ימוקמו השלטים?

למיקום השלטים במשרד, יש השלכה ומשמעות: האם השלט יהיה ממוקם על הקיר? האם השלט יהיה עומד? תמיד כדאי לחשוב כיצד לחסוך מקום בשטח עבור השלט. ותמיד, כדאי לחשוב מחוץ לקופסא כאשר בוחרים את מיקום השלט. למשל- הצבת שלטים על עמודים. 

איך מתכננים את הקו העיצובי של השלטים?

כאשר מתכננים עיצוב של שלטי פנים, צריך לקחת בחשבון, שסדרת שלטים ממותגים, יכולה לסייע במיתוג המשרד. לכן, מומלץ לשלב בחלק מהשלטים לוגו, ואלמנטים מהצבעים של הלוגו. אולם, ישנם סוגים של שלטים, שעליהם להיות חלקים ורשמיים. 

האם השלט בולט בשטח או משני?

צריך לשים לב, מה החשיבות של השלט בשטח. האם השלט בולט ותופס נפח משמעותי ביותר? או האם השלט משני בשטח? השיקולים הללו, יהחו אתכם בבחירה האם לייצר את השלט בתלת מימד, או כשלט רגיל. 

תכנון החומר ממנו יהיו עשויים השלטים.

בשנים האחרונות, נהיה יותר נפוץ חשיבה מחוץ לקופסא בעת תכנון שלטים. משרדים מסוגים שונים, בוחרים לשלט חומרים שלא היו מקובלים קודם. למשל- בתוך משרדים של חברת פרקטים, מתאים מאוד לשים שלטים העשויים מחומר הפרקט. או למשל- במשרדי חברה המייצרת אריחי אבן, יהיה מתאים לשים שלט מאבן.

מה לרשום של השלטים?

המלל בשלטי, צריך להיות קצר ותמציתי. באופן כללי, עדיף תמיד להעדיף שלטים עם אייקונים. בשלטים, גם כאשר מטרת השלט היא להנגיש מידע לציבור. 

מתי כדאי לעצב שילוט למשרד מחוץ לקופסא?            

ברוב המשרדים, הקו העיצובי של השלטים, צריך להיות חלק ונקי. אולם, במשרדי פרסום, או משרדי הייטק, מומלץ לחשוב על שילוט מחוץ לקופסא. במשרדי פרסום, השלט מראה כיצד במשרד חושבים על עיצובים יצירתיים.

בחברת הייטק, מומלץ לייצר שלטים המראים על חדשנות. 

מתי ליצור שלט חוץ מואר?                       

האם ליצור שלט חוץ מואר? תלוי האם רוצים להדגיש את השלט, ומה מטרתו. במשרדי בוטיק, לא מומלץ לשלב טכנולוגיה בשלט. אולם, במשרדי יוקרה, מומלץ שמקום העסק יבלוט גם בלילה.